Filmitegija: Hedwig Büll on kangelane teistelegi kui vaid armeenlastele (1)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artem Davidjantsi filmitegijast tütar Kristiina ja tõlk Abu Ahmad 2006. aastal Aleppos.
Artem Davidjantsi filmitegijast tütar Kristiina ja tõlk Abu Ahmad 2006. aastal Aleppos. Foto: Jaanus Piirsalu

Hedwig Bülli tähtsust armeenlaste elude päästmisel Süürias ja Türgis pole võimalik ülehinnata, rääkis Postimehele Eesti armeenlaste kultuurielu üks juhte Artem Davidjants, kes on juba üle kümne aasta kogunud materjali dokumentaalfilmi tegemiseks Hedwig Büllist. Hiljuti otsustas filmi «Hedwig»  arendamist toetada Eesti kultuurkapital. Puuduva raha loodab Davidjants kokku saada annetuskeskkonna kickstarter.com abil. Praegu oleks film Süüria sündmuste tõttu ka varasemast aktuaalsem.

Filmisite Aleppos Hedwig Bülliga seotud kohti 2006. aastal. Kuivõrd juba siis oli seal inimestes ja õhus tunda lähenevat sõda?

Siis oli see vaikne ja rahulik linn. Süürlased oli kõikjal väga abivalmid ja sõbralikud. Ei mingeid vihjeid tulevasest sõjast. Muidugi, me suhtlesime rohkem armeenlastega, aga ka nemad ei oodanud mingit suurt häda. Sõjaeelne Süüria oli üldse selline araablaste kodanlik variant kunagise Nõukogude Liidu idaosast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles