Detsembrikuu lõi Estonia senise müügirekordi

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonia kontserdimaja.
Estonia kontserdimaja. Foto: Peeter Langovits

Detsembris anti rahvusooper Estonia suures saalis, talveaias ja kammersaalis kokku 83 etendust ja kontserti ning teatrit külastas 25 000 inimest. Sellega osutus detsember kõigi aegade parimaks müügikuuks.

Kokku anti aasta jooksul 369 etendust ja kontserti (2009 – 353), mida külastas 130 000 (2009. aastal 108 113) inimest, andis Estonia pressiesindaja teada. Noorteprojektide raames külastas Estoniat ligi 5000 last. Populaarsemad lavastused olid ballett «Pähklipureja», ooper «Boheem», operett «Silva», ja lastelavastus «Mõmmi jõuluaabits».

«20-protsendiline külastatavuse tõus teeb muidugi suurt rõõmu – tänan Estonia publikut ja tänan estoonlasi, kelle hea töö ja positiivsus lõppeval aastal selle suurepärase tulemuse kaasa tõid,» ütles teatrijuht Aivar Mäe.

9. ja 11. jaanuaril on Estonias kavas legendaarse estoonlase Sulev Nõmmiku 80. juubelile pühendatud lõbus operetigala. Jaanuari teises pooles reisib teater nädalaks Riiga külalisetendusi andma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles