Taliban lasi vabaks 23 Pakistani hõimupealikku

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani sõdur Lõuna-Waziristanis.
Pakistani sõdur Lõuna-Waziristanis. Foto: SCANPIX

Talibani mässulised lasksid vabaks 23 Pakistani hõimupealikku, kelle nad sel kuul olid Afganistani piiri ääres kinni nabinud selle eest, et nood kohtusid Pakistani sõjaväe juhiga, teatab uudistevõrk AFP.


Talibani kõneisik Azam Tariq teatas, et nende «kohus» vabastas mehed pärast seda, kui nood vandusid Koraanil, et nad enam kunagi tulevikus valitsust ei toeta.

Pakistani võimude teatel kutsus Taliban 17. detsembril 23 Lõuna-Waziristani hõimupealikku Põhja-Waziristanis asuvasse Ramzaki linna, kust nood enam ei naasnud. Värsked luureandmed aga kinnitavad nende tänast vabastamist.

Pärast mässuliste 2009. aasta pommirünnakuid, korraldas Pakistani sõjavägi Lõuna-Waziristanis operatsioone, mille sihtmärgiks oli riigi peamise Talibani osa peakorter.

Pärast seda pagesid paljud Talibani komandörid ja lihtvõitlejad Põhja-Waziristani. Siiani on Pakistani keskvõim seisnud vastu USA soovitustele korraldada operatsioon ka Põhja-Waziristanis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles