Ettevõtja Peeter Rebane astus Keskerakonnast välja

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Rebane
Peeter Rebane Foto: Mihkel Maripuu

Ettevõtja Peeter Rebane astus Keskerakonnast välja. 

2006. aastast Keskerakonna liige olnud Rebane lahkus parteist tänavu 15. märtsil, selgub äriregistrist. 

«Ausalt öeldes sai kõrini Jaanus Karilaiu ja tema kompanii lollustest,» põhjendas Rebane Postimehele oma väljaastumist. «Erakond ei ole enam see, mis ta oli kunagi.»

«Edgari suhtes on mul endiselt respekt. Kaalusin seda otsust pikka kaua aega, aga kuna mul on elus mingid põhimõtted olulised, siis lahkusin,» ütles Rebane.

Küsimusele, kas ta edaspidi Keskerakonda veel toetab, vastas Rebane: «Inimesed ja erakond on kaks eri asja. Erakonnas palju asjalikke inimesi, aga kahjuks ka palju mitteasjalikke.»

Rebane oli aastaid Keskerakonna suurtoetaja. 

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid kommenteeris Rebase lahkumist: «Soovin Peeter Rebasele kõike paremat nn erakonnavabas elus. Tean, et ta võttis kontakti nii erakonna esimehe Edgar Savisaare kui ka mitme keskfraktsiooni liikmega ning püüdis suunata Keskerakonda toetama kooseluseaduse rakendussätteid. Tõesti, võtan vastutuse selles, et see tal ei õnnestunud, aga Keskerakond lähtub eelkõige oma valijate enamuse tahtest,» märkis ta. «Üks väike grupp ei saa selliselt viisil meie poliitilist päevakorda suunata, Eestil on täna palju tähtsamaid probleeme, mis vajavad käsitlemist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles