Abdul Turay lahkus sotsidest (7)

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abdul Turay
Abdul Turay Foto: Jaanus Lensment

Vabakutseline ajakirjanik ja Tallinna linnavolikogu liige Abdul Turay astus välja Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast (SDE) ega välista tulevikus Keskerakonnaga liitumist.

Turay esitas ka avalduse Tallinna linnavolikogu sotside fraktsioonist lahkumiseks. «Olen viimastel kuudel palju mõtisklenud Eesti poliitika olemuse üle ning tunnen järjest tugevamalt, et ei ole rahul erakonnaga, millesse kuulun,» põhjendas ta oma otsust. 

Ta märkis, et erakonna mitmed otsused on tekitanud temas sügavat arusaamatust. «Esiteks leian, et sotsiaaldemokraadid tegid valesti, kui otsustasid praeguses valitsuskoalitsioonis jätkata. Kuna osalesin nendel kohtumistel, siis võin kinnitada, et tegemist ei olnud maailmavaatelise otsuse või oma valijate huvide eest seismisega, vaid pelgalt töökohtade säilitamisega,» märkis Turay.

«Teiseks olen seisukohal, et sotsiaaldemokraadid on valel teel pagulaspoliitika osas. Kvoodipoliitika toetamine on halb mõte, sest Eestisse peaks tulema inimesed, kes tahavad siia tulla, mitte need, keda selleks sunnitakse,» leiab Turay.

«Siinkohal pean vajalikuks mainida, et ma ei ole Keskerakonnaga liitunud, kuid ei välista seda tulevikus. Mind on Keskerakonda kutsutud, kuid selleks pole survet avaldatud. Leian, et Keskerakonnal on kõige tugevam positsioon, et võidelda Eestis leviva sallimatusega ning EKRE laadsete radikaalsete liikumistega,» lisas Turay.

Turay teatas ühtlasi, et asub tööle Tallinna Arengu- ja Koolituskeskuses, kus asun tegelema Tallinna tutvustamise ja turundamisega Euroopa Liidus.

«Mis puudutab Tallinna linna, siis Tallinnas on tehtud head tööd ning siin elatud seitsme aasta jooksul võin kinnitada, et elu on siin paremaks läinud. Mul on hea meel, et saan liituda selle professionaalse meeskonnaga. Ma kavatsen hakata Tallinna tutvustama kui kosmopoliitset linna. See töö on suurepärane võimalus, et panna eurooplased jälgima seda, mis Tallinnas toimub — ja siin toimub palju tähelepanuväärset.»

Turay astus SDE-sse 2013. aasta novembris.

Rainer Vakra hinnangul ostab Keskerakond Turayd Tallinna linna palgale võttes hääli

Endine keskerakondlane ja praegune SDE liige Rainer Vakra kommenteeris sotsiaalmeedias Turay erakonnast lahkumist suhteliselt reljeefselt: «Kohtuga pealinna juhtimisest kõrvaldatud Edgar Savisaar on mures, et volikogu hääletusteerull laguneb. Eelmisel nädalal toetas lausa 5 keskerakondlast Hanno Matto jätkamist ja läbipaistvat juhtimist revisjonikomisjonis.»

Aga sellega Vakra hoog ei rauge: «Aus kommentaar oleks ikka selline. Abdul: «Sain pealinna maksumaksja palgale. Tööd ei pea tegema. Tiksun niisama. Ise olen muidugi alati rahast lugu pidanud ja pean õigeks, et keskerakond linna raha eest ostab endale vajalikke hääli. Milleks siis muidu seda raha linnal üldse vaja on?»»

«Imelised juhtumised pealinnas. Oleme kõik tunnistajateks, kuidas maksumaksja rahaga pikendatakse agooniat, mille lõpp on kõigile teada ja ette näha,» võtab Vakra loo kokku.

Laats: Vakra sõnavõtt on piinlik

Tallinna linnavolikogu aseesimees Lauri Laats peab kohatuks, et Rainer Vakra on kahetsusväärselt asunud SDE-st lahkunud Abdul Turayd ründama ning lisaks ka valeinfot levitama, edastas õhtul Keskerakonna pressisekretär Taavi Pukk.

«Loomulikult teeb Rainer Vakra meele mõruks see, kui Tallinna linnavolikogu liige teatab erakonnast ja fraktsioonist lahkumisest, kuid see ei anna kindlasti õigust asuda teda ründama ning halvustama,» ütles Laats.

«Vakra ei pea vajalikuks ka fakte järele kontrollida ning valetab südamerahuga eelmise volikogu istungil toimunud revisjonikomisjoni juhi umbusaldamise kohta,» jätkas Laats.

Tema kinnitusel hääletasid kõik keskerakondlased istungil umbusaldamise poolt. «Tõepoolest, neli keskerakondlast puudus istungilt - kes haiguse, kes lähetuse tõttu -, kuid võin kinnitada, et ka nemad toetavad kahel käel revisjonikomisjoni juhi vahetamist. Niisiis ei vasta Vakra jutt mingilgi viisil tõele,» rõhutas Laats.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles