Pildid: kaitsepolitsei näitas Toobalile kriminaalkaristuse toonud võltsitud ordereid (2)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobalile kriminaalkaristuse toonud võltsitud dokumendid.
Priit Toobalile kriminaalkaristuse toonud võltsitud dokumendid. Foto: Kaitsepolitseiamet

Kaitsepolitsei avaldas täna esitletud aastaraamatus Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali esitatud võltsitud sissetulekuorderid.

Kaitsepolitsei avaldas aastaraamatus pildid Toobali esitatud kassa sissetuleku orderitest, millest ühel on näha, et tegemist on 8. veebruarist 2011 pärit annetusega väärtuses 2000 eurot. Ka on piltidelt näha kaht 2. oktoobrist 2010 pärinevat kassa sissetuleku orderit, millest ühel on märgitud 30 000-kroonine ja teisel 40 000-kroonine annetus.

Riigikohtu otsusega on kõik need dokumendid tunnistatud võltsinguteks.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal jäi mullu novembris riigikohtu otsusega lõplikult süüdi Keskerakonna rahastamisdokumentide võltsimises ja eraviisilisele jälitustegevusele kihutamises. Kohus leidis, et Toobal võltsis erakonna peasekretärina erakonna kassa sissetuleku ordereid, võimaldamaks seadusevastaselt erakonna majandustegevusse kaasata teadmata päritoluga sularaha.

Kohus karistas Toobalit üheaastase tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles