Õunaraksus käijast korruptantide süüdistajaks (2)

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steven-Kristo Evestus.
Steven-Kristo Evestus. Foto: Sander Ilvest

Suvel 1984 otsustas seitsmeaastane Steven sõprade ees plusspunktide kogumiseks neile võõrast aiast õunu tuua. Jäi aga vahele ja sai õunte omanikult lahtise käega vastu pead. Toonane hirmutunne on tal tänaseni meeles. «Et mida ma nüüd teinud olen ja kuidas siit välja saan – aia taha jäänud sõbrad olid ju kadunud. Oma töös olen sellist asja hiljem korduvalt näinud – kui inimene satub seadusega pahuksisse, jäetakse ta sageli üksi,» tõdeb Steven-Hristo Evestus, kellest vahepeal on saanud Eesti prokuratuuri üks liidreid.

Riigi juhtivprokurör Steven-Hristo Evestus annab järgmisel nädalal Kanal 2 linastuvas 12-osalises prokuröride dokumentaalsarjas koos kohtunik Merle Partsi ja vandeadvokaat Monica Mäega oma selgitustega sarjale tausta ja sisu. Postimees uuris Evestuselt, miks nõustus prokuratuur sellega, et umbes 30 süüdistaja igapäevategemised tööl ja tavaelus avalikkuse ette tuuakse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles