Valk: Eestil läks lõppeval aastal hästi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heinz Valk
Heinz Valk Foto: Mihkel Maripuu

Kunstniku ja endise poliitiku Heinz Valgu hinnangul läks Eestil lõppeval aastal üsna hästi ning me oleme kõigega hakkama saanud.

«Üldiselt on meil hästi läinud, päris normaalne aasta oli – oli jamasid ja oli korralikke ning asjalikke tegusid,» vahendab ERR Uudised Valgu sõnu.

Ekspoliitiku jaoks on rõõmustav, et Eesti sai kõigega hakkama – seljatati masu, suudeti hakkama saada looduse kapriisidega ja pöörati majandus tõusuteele.

Valgu hinnangul peaks Eesti tulevikus oma võimed, suutlikkuse ja võimalused üle vaatama ning selle järgi edasi tegutsema, sest tahes-tahtmata oleme väga väike riik: «Kui kogu Euroopa on nagu üks suur farm, siis Eesti on nagu üks pärlikukk seal õue peal – teda on kena vaadata, aga ega ta midagi farmi majanduses ei määra,» rääkis Valk.

«Me peaksime sellega arvestama ja just selle väiksuses ja ressursside nappuse tõttu peaksime kontsentreeruma olulisele ja jätma paljud asjad kõrvale, mis ei ole tähtsad Eesti jaoks,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles