Ilves väljendas muret Euroopa Liidu digitaalse mahajäämuse pärast (3)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Marko Tubli

E-riik ei tähenda vaid internetiühendust, vaid ühiskonna hoiakute muutmist, sõnas president Toomas Hendrik Ilves USAs Eesti e-riigi kujunemist tutvustades.

Ilves kohtus teisipäeval New Yorgis Maailma Majandusfoorumi e-valitsemise meeskonnaga, kes koostab digitaalseid valitsemisvõimalusi tutvustavat raportit, kus Eesti kogemus e-riigi juurutamisel on keskne teema, teatas Postimehele presidendi kantselei.

Ilves andis foorumile teleintervjuu, kus õhutas kõiki riike teadlikult, targalt ja pühendunult panustama digitulevikku ning väljendas muret Euroopa Liidu digitaalse mahajäämuse pärast.

«Kui Euroopa Liit digiarenguga kiirelt kaasa ei lähe, siis muutume me ilusaks muuseumiks Ameerika Ühendriikidele, Indiale ja Hiinale, kes lähevad ära kaugele ette,» hoiatas president.

Kolmapäeval pidas Ilves New Yorgis Columbia ülikoolis infotehnoloogia ja arenguabi-teemalisel konverentsil avakõne, milles tutvustas Maailmapanga digi-teemalist arenguraportit, mille nõukoja kaasjuhiks ta oli.

Ilvese sõnul toob mahukas arenguraport Eesti välja ühe eduka näitena, kuidas erinevad tehnilised lahendused saavad olla demokraatia ja läbipaistvuse aluseks ning toetada kiiret majandusarengut. Riigipea rõhutas, et digiarenguga kaasnevate viljadeni jõudmiseks ei piisa ainult internetiühendusest, suurem osa tööst on vaja teha riigijuhtimise, seadusandluse ja hariduse tasandil.

Lisaks Ilvesele kõnelesid Columbia ülikooli konverentsil Google’i, Microsofti ja ÜRO esindajad.

Maailmapanga arenguraporteid koostatakse eri teemadel igal aastal.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles