Lukas kutsus lapsi ja noori üles rohkem lugema

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatupood.
Raamatupood. Foto: Elmo Riig / Sakala

Minister Tõnis Lukas soovis täna Rakvere teatris alanud kahepäevase õpilaskonverentsi «Minu haridus» avasõnavõtus, et õppurid loeksid rohkem raamatuid ja treeniksid oma keskendumisvõimet.

«Ajal, mil maailmast tulvab järjest rohkem informatsiooni, on erinevaid infokeskkondi tulnud juurde, st meie seni suhteliselt ühtne kultuuriruum killustub nii, et ka ühes keeles kõneledes võib olla raskusi teineteise mõistmisega. Väga palju räägitakse õigusest oma arvamusele. Uskuge – see arvamus on tuumakam, kui ta tugineb teadmisele. Rumala inimese arvamuse peale tahaks igaüks meist hüüatada: «Tule eile meile!»,» ütles Lukas.

Et hoida ühtset kultuuriruumi ja arendada ühiskonnas tarka diskussiooni, soovitaski minister Lukas noortel lisaks õpikutele ja internetifoorumitele raamatuid lugeda.

«See on üheaegselt nii mälu-, kui analüüsitreening ja uskuge – elus toimuv muutub arusaadavaks ja toimetulek lihtsamaks,» soovitas Lukas.

Minister peatus oma tervituses ka järeldustel koolivägivalla uute ilmingute ja meedias leviva vägivallakultuse seostest ja tänas noori aktiivse ja mureliku reageerimise eest viimasele vägivallapurskele Soome koolis.

«Usun, et Eestis suudame üheskoos koolikiusamist ja sellega seotud ränka vägivalda ohjeldada ja ka ennetada,» ütles Lukas.

Samuti tänas haridusminister noori aktiivse osalemise eest Eesti Vabariigi 90. aastapäevale pühendatud keeletalgutel.

Juubeliaasta koolikuu raames peetaval konverentsil «Minu haridus» arutleb 400 noort oma koha üle ühiskonnas ning noorte ühiskondliku aktiivsuse suurendamise üle. Konverentsil esinevad Tõnis Lukas, Andres Jaadla, Aivar Haller, Rainer Sternfeld, Rainer Nõlvak, Jaana Liigand, Kairi Birk, Birgit Tolmann ja Joonas Pärenson.

Õpilaskonverentsi korraldavad Eesti Üliõpilaskondade Liit, Eesti Õpilasesinduste Liit ning Haridus- ja Teadusministeerium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles