Lume raskuse all teele vajunud puud häirivad liiklust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lume raskuse all murduvad oksad sõiduteel
Lume raskuse all murduvad oksad sõiduteel Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Maanteeinfokeskus hoiatab, et täna püsib teedel libeduse oht ja liiklemist häirivad ka lume raskuse all teele vajunud puud.

Varahommikul enne kella kuut sadas kerget lund põhiliselt Saare, Harju, Rapla, Lääne-Viru ja Jõgeva maakonnas. Tugevam oli lumesadu Ida-Viru ja Võru maakonnas.

Põhi- ja suuremate tugimaanteede katted olid valdavalt soolalumesegused ja lumised. Piirkonniti olid sõidujäljed küll puhtad, kuid kohati libedad ning kaetud kerge lendleva lumega.

Libedust oli peamiselt Lääne-Viru, Järva, Jõgeva, Tartu ja Viljandi maakonnas. Lagedamatel teelõikudel oli teedel tuisuvaalusid. Sõidujälgede ja –radade vahel, teede laiendustel ja tagasipöördekohtadel oli kinnisõidetud lund ja soolalumesegu.

Kõrvalmaanteedel tuleb jätkuvalt arvestada lumiste, libedate ja kitsendatud teeoludega. Väiksematel kõrvalmaanteedel võib piirkonniti esineda ka pinnatuisu tõttu läbimatuid lõike. Eriti ettevaatlik tuleb olla kõrgetest lumevallidest piiratud nähtavusega ristmikel ja tagasipöördekohtadel ning raudteeülesõitudel.

Ilm oli pilves, pea kõikjal esines pinnatuisku, kohati ka tuisku. Lumesajus ja tuisus oli nähtavus piiratud nii autorataste alt lendleva lume kui ka saju tõttu. Teepinna temperatuurid jäid vahemikku -4 kraadist kuni -8 kraadini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles