Järgmisel nädalal harjutavad Eesti õhuruumis NATO riikide ning Soome ja Rootsi õhuväed (1)

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portugali õhuväe hävitaja F-16 ja Kanada õhuväe hävitaja CF-18 Hornet Balti õhuturbemissioonil.
Portugali õhuväe hävitaja F-16 ja Kanada õhuväe hävitaja CF-18 Hornet Balti õhuturbemissioonil. Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Järgmisel teisipäeval ja kolmapäeval toimub Eesti õhuruumis NATO õhuväeharjutus Ramstein Alloy 1.

Harjutusel osaleb Hispaania hävitajatega Eurofighter Typhoon, Soome hävitajatega F-18 ja Poola hävitajatega F-16. Lisaks külastab Eestit Leedu transpordilennuk C-27 ning NATO luurelennuk ehk AWACS E-3.

Rootsi ja Soome õhuväed osalevad harjutusel  NATO rahupartnerlusprogrammi raames. Harjutuse eesmärk on Eesti, Läti ja Leedu õhuturbes osalevate lendurite koostöö harjutamine Balti riikide ning Rootsi ja Soome õhuvägedega.

Erinevad õhuväed harjutavad näiteks side kaotanud lennuki tuvastamist ja eskortimist, aga rünnatakse ka maapealseid sihtmärke kaitseväe keskpolügoonil.

Õhuoperatsioone juhitakse nii Ämaris paiknevast õhuoperatsioonide juhtimiskeskusest kui ka harjutusega seoses Eesti õhuruumis viibiva lennupõhise eelhoiatuse ja õhuruumi juhtimise süsteemi lennuki (AWACS) pardalt. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles