Riigikogu keskfraktsioon kavandab Rõivase umbusaldamist (1)

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Elmo Riig / Sakala

Pikalt lõhenenud olnud ja äsja esimesed sammud leppimisteel teinud Riigikogu keskfraktsioon valmistab ette peaminister Taavi Rõivase umbusaldusavaldust.

Üleeile õhtul erakorraliselt sisetüli lahendama kogunenud keskfraktsiooni 27 liiget jõudsid lisaks partei siseprobleemide arutamisele tegeleda ka «ühtse löögirusika» moodustamisega, kui kasutada Keskerakonna aseesimehe Jaanus Karilaiu väljendit.

«Arutasime, kuidas saada ühtset löögirusikat, et avaldada tõhusamalt survet koalitsioonile,» ütles Karilaid Postimehele.

Ideena käidi koosolekul välja plaan algatada peaminister Taavi Rõivase suhtes umbusaldusavaldus, Karilaiu kinnitusel toetasid mõtet paljud fraktsiooniliikmed. Põhjusena tõi Karilaid välja, et riigi majandus jääb üha enam seisma, probleemid ei ole Rõivase ametisoleku ajal vähenenud, vaid pigem teravnenud.

«Ei ole meil välisinvesteeringuid, majandus seisab, Leedu vuhiseb mööda, iseseisva kaitsevõimega ei tegeleta jne,» loetles Karilaid põhjusi. «Maksimaalselt võib Rõivasele anda hindeks 2.»

Karilaid nentis, et hetkel on umbusaldusavalduse algatamine vaid ideetasandil, kuid tööplaanis kindlalt sees. Tõsisemalt kavatseb fraktsioon sellega tegeleda järgmisel esmaspäeval.

Kolmapäevase koosoleku järel teatasid keskfraktsiooni liikmed, et nn kaks leeri on astunud esimesed sammud leppimise teel ja loodavad sisetüli lõplikult lahendada.

Viimati algatas Keskerakond Rõivase suhtes umbusalduse mullu suvel, kuid see ei läinud läbi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles