Rõivas: EOK presidendi valimine on uus algus Eesti spordile

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sõõrumaa ja Jüri Ratas surusid EOK juhivalimiste järel kätt.
Urmas Sõõrumaa ja Jüri Ratas surusid EOK juhivalimiste järel kätt. Foto: Tairo Lutter

Peaminister Taavi Rõivase hinnangul on ettevõtja Urmas Sõõrumaa valimine Eesti Olümpiakomitee uueks presidendiks uus algus Eesti spordile.

Rõivas ütles Vikerraadio saates «Peaministri tund», et spordijuhi valimised pakkusid palju emotsioone ja Sõõruma napi võidu järel püsivad kired EOK ringis ilmselt natuke aega veel üleval.

«See oli viimase sekundi vise, see oli täpselt see emotsioon: kelle jaoks väga suur rõõm, kelle jaoks väike pettumus, aga ma usun, et kokkuvõttes on see nüüd Eesti spordi jaoks uus algus. Kindlasti toob uus juht EOK jaoks spordi juhtimisse ka uusi tuuli,» lausus ta.

Rääkides Keskerakonda kuuluva riigikogu aseesimehe Jüri Ratase kaotusest, ütles Rõivas, et kuigi Ratas oli valmis valituks osutudes poliitikast lahkuma, on tema jätkamine positiivne. Tema sõnul on tegu inimesega, kes ei lähe kunagi isiklikuks ning kes ka poliitilistes debattides hoiab alati ratsionaalset joont.

«Keskerakonna jaoks on see suur tugevus, sest mitte ainult ei ole Jüri Keskerakonna üks juhtpoliitikuid, vaid ta kehastab Keskerakonna jaoks ka lootust, et päris kõik ei ole veel kadunud,» märkis Rõivas, kelle hinnangul on Keskerakonnas toimuvat kohati päris tragikoomiline vaadata. «Jüri on kindlasti üks nendest, kes avalikkusele jätab mulje, et tegelikult on seal mõistlikke inimesi ka veel.»

Eesti Olümpiakomitee täiskogu valis organisatsioonile uue presidendi teises hääletusvoorus, kus Sõõrumaa kogus 61 ja Ratas 60 häält. Tõnu Tõniste langes juba esimeses voorus konkurentsist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles