Keskerakonna juhatus jättis Toobali osas seisukoha võtmata (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna juhatus uuris peasektretär Priit Toobali kohtuotsuseid, need võeti teadmiseks, kuid otsustati seisukohta nende osas mitte võtta, ütles erakonna pressiesindaja Taavi Pukk.

Täna õhtul kogunes Keskerakonna juhatus, et muu hulgas arutada, kas kriminaalkaristusega peasektretär Priit Toobal võiks ja peaks jätkama Keskerakonnas.

Puki sõnul otsustas juhatus Toobali osas praegu seisukohta mitte võtta. «Arutasime neid kohtuotsuseid, võtsime teadmiseks, kuid otsust ei langetanud,» ütles pressiesindaja.

«Juhul, kui keegi juhatusest kunagi soovib seda veel arutada, eks siis arutame veel,» vastas Pukk küsimusele, kas tänane seisukoha mittevõtmine tähendab, et otsustamine lükati edasi või ei tehta seda otsust üldse.

Keskerakonna juhatuse liige Jaak Aab täpsustas, et aukohtu hinnang on siiski kindel: Toobal tuleb erakonnast välja arvata ja juhatusel pole selles küsimuses kaalutlusõigust.

Aab kinnitas, et otsus Toobali kohta tehakse siiski mõnel järgmisel juhatuse koosolekul

Keskerakonna põhikiri ütleb, et erakonna liikmena ei saa jätkata isik, kes on kohtus süüdi mõistetud ja kelle otsus on jõustunud. Keskerakond muutis küll sügisesel konressil põhikirja, et Toobal ja Lauri Laasi saaksid erakonnas jätkata, kuid kohus jättis muutused kinnitamata, kuna põhikirja kinnitamise poolt hääletas 410 kongressi saadikut, mis ei moodusta kahekolmandikulist häälteenamust saadikutest. Kahekolmandikuline enamus oleks olnud vähemalt 688 saadikut.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles