Eesti politseinikud aitasid Hollandis röövli kinni pidada (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti politseinikud pidasid Amsterdamis röövli kinni
Eesti politseinikud pidasid Amsterdamis röövli kinni Foto: Lõuna prefektuur

Täna tegid Eesti politseinikud Amsterdami südalinnas aega parajaks, et jõuda hiljem lennukile, mis nad kodumaale tooks. Mehed olid sealkandis ligi kahe nädala jagu selleks, et harjutada koostööd kümnete ja kümnete teiste riikide korrakaitsjatega üle ilma.

«Help! Help! STOP HIM!» kuulsid nad ühel hetkel kellegi karjeid ning nägid, kuidas üks mees padavai pikki linnatänavaid otse nende suunas jookseb. Erariietes Eesti politseinikud ei pidanud pikalt aru ning otsustasid sellises olukorras igal juhul mehe edasist teekonda takistada ning pidasid ta kinni. Tugevalt Eesti politseinikele vastupanu osutanud meest hoiti kinni, kuni kileda häälega kannatanu ning üsna pea ka kohalikud sinised vilkurid sinnasamasse maandusid, teatas Lõuna prefektuur Facebookis.

Kohalikelt selgitust küsides ilmnes, et mees, kes Eesti politseinike abiga kinni peeti, oli äsja röövinud ühest ettevõttest umbes 30 000 eurot sularaha ning püüdnud saagiga põgeneda.

Hollandi politseile olid kuriteos kahtlustatava tabamisel abiks Lõuna prefektuuri politseinikud Ago Martinson ja Ottomar Virk ning Ida prefektuuri politseinikud Pavel Reškin ja Sergei Matotškin.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles