Õiguskantsler ei toeta vanglates suitsetamise keelamist (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õiguskantsler ei toeta vanglates suitsetamise keelamist
Õiguskantsler ei toeta vanglates suitsetamise keelamist Foto: SCANPIX

Õiguskantsler Ülle Madise ei toeta vanglates suitsetamise keelamist, sest see võib muu hulgas olla vastuolus vangistusseadusega.

«Suitsetamise absoluutne keelamine vangla territooriumil ei teeni paraku ei õiguskorra kaitse ega uute kuritegude toimepanemise vältimise eesmärki,» seisab Madise vastuskirjas justiitsminister Urmas Reinsalule. «Suitsetamine ei ole teaduskirjanduses avaldatu põhjal järeldades kuritegeliku käitumise riskifaktor ega mõjuta tulevast õiguskuulekat käitumist,» lisas Madise.

Töötajate ja kaaskinnipeetavate tervise kaitse on Madise hinnangul juba kindlustatud sellega, et siseruumides suitsetamine on keelatud ning suitsetamisele ka selleks kohandatud õuealal kehtivad piirangud.

Suitsuvabale vanglakeskkonnale üleminekut soodustavaid meetmeid saaks Madise hinnangul rakendada suitsetamisest loobuda soovijaile ka praeguse suitsetamise korralduse juures.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles