Poliitikaanalüütik: teistel presidendikandidaatidel on oma huvides mõistlik varem välja tulla (6)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand ja Siim Kallas
Marina Kaljurand ja Siim Kallas Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht / Ants Liigus / PRNPM / Scanpix

Poliitikaanalüütik Andreas Kaju arvates ei olnud Siim Kallase kõne eesmärk tutvustada uusi, inimesi polariseerivaid poliitilisi reforme, vaid pigem taastutvustada iseennast, samuti ei maksa Kaju sõnul teistel soovijatel liiga kaua oodata oma teatega kandideerimise kohta, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Mulle tundub, et teistel kandidaatidel on oma huvides mõistlik varem välja tulla, Kallas oma julgusega tekitas teistes tunde, et nüüd ei kõlba väga oodata, sest muidu ta kolme nelja kuuga muutubki nii-öelda troonipärijaks,» märkis Kaju «Aktuaalses kaameras».

Samas nentis Kaju, et Kallase staatuse, prestiiži, ajaloo ja poliitilise suurusega kandidaati on raske leida.

Kaju sõnul on paratamatus, et potentsiaalsete presidendikandidaatide eesotsas troonivad eelkõige Reformierakonna või nende taustaga inimesed, samas ei saa tema arvates olukorrale ka päris nii läheneda. «Nii Kallase kui Kaljuranna kohta võib öelda, et nad on mõnes mõttes süsteemivälised tegijad.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles