Pevkur ei seadustaks kaasreisijate alkoholitarvitamise keeldu

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna praegune esimees Hanno Pevkur, kelle varsti vahetab välja Kaja Kallas.
Reformierakonna praegune esimees Hanno Pevkur, kelle varsti vahetab välja Kaja Kallas. Foto: Kaja Mõts

Siseminister Hanno Pevkuri hinnangul on autosalongis alkoholi tarvitamine kaasreisijana moraalset taunitav, kuid kaasreisijate alkoholitarvitamise keelamine seadusega pole ministri hinnangul hea mõte.

«Mina pigem ei läheks sellise keelamise teed. Kui keelata ka kaasreisijatel sõidukis alkoholi tarvitamine ära, tekiksid kindlasti mitmeti tõlgendatavad olukorrad, mis annaksid tööd eelkõige juristidele,» ütles Pevkur Postimehele.

Siseminister tõdes, et moraaliküsimusena on asi selge – autoga sõitmine ja alkohol ei sobi kokku ja selleks peaksid hoiduma ka kaasreisijad.

Pevkuri sõnul on politsei viimastel aastatel oluliselt suurendanud sõidukijuhtide joobekontrolle Eesti teedel ja seda praktikat on kavas jätkata. Täiendavaid piiranguid kaasreisijatele ta seadusega siiski kehtestama ei hakkaks.

Ameerika Ühendriikides on mõnes osariigis keelatud isegi kinnise alkoholipudeli olemasolu autosalongis. Siseminister leiab, et kui kehtestada ka Eestis selline piirang, saaksid inimesed sellest tahtmise korral siiski kõrvale hiilida. «Alkoholipudeli võib ju panna pagasiruumi, aga see ei  takistaks inimestel tahtmise korral auto tee servas kinni pidada, võtta pagasiruumist alkoholipudel, sealt juua, panna pudeli sinna tagasi ja edasi sõita,» ütles Pevkur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles