Reinsalu ei pea kaasreisijate alkoholi tarvitamist päevakajaliseks probleemiks

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Urmas Reinsalu
Justiitsminister Urmas Reinsalu Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Justiitsminister Urmas Reinsalu (IRL) ei näe praegu vajadust keelata kaasreisijatel autosalongis alkoholi tarvitamine, suurem probleem on tema sõnul ikkagi alkoholijoobes sõiduki juhtimine ja selle tolereerimine.

Reinsalu ütles Postimehele, et ta ei kiirustaks kaasreisijate alkoholi tarvitamise keelu kehtestamisega. Minister lisas, et ta ootaks ennem ära ekspertide analüüsi sel teemal, kui hakata seda ideed ellu viima.

Ministri sõnul ootab ühiskond pigem seda, et oleks vähem purjus juhte. «Seetõttu ongi olulisem see, kui retsidiivsed roolijoodikud teavad, et nad saavad reaalse šokivangistuse,» märkis ta.

Reinsalu rõhutas, et siinkohal peaks ka muutma seadusandlust. «Seadustes peaks olema selgelt välja toodud, et alkoholijoobes sõiduki juhtimise tolereerimine ei ole aktsepteeritav ja politseil oleks võimalik selle eest inimestele hoiatusi jagada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles