Ka tänavu aitavad Eesti politseinikud Positivusel korda hoida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lääne prefektuur saadab ka tänavu Lätis toimuvale Positivuse festivalile korda tagama Eesti politseinikud.

Pärnu politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Üllar Kütt ütles BNS-ile, et Lääne prefektuur teeb aktiivset koostööd kolleegidega Vidzeme politseivalitsusest ja ühiste tegevuste kavas on mõlema riigi politseinike kaasamine suurüritustel turvalisuse tagamisse.

«Selle raames on aastaid Lääne prefektuuri ametnikud käinud Positivuse festivalil ja Läti korrakaitsjad möödunud aastast Pärnus toimunud Weekend festivalil. Mõlemad üritused on populaarsed nii Eesti kui ka Läti muusikasõprade seas,» sõnas Kütt.

Lääne prefektuuri pressiesindaja sõnul selgub lähiajal, mitu Lääne prefektuuri korravalvurit festivalile korda tagama läheb.

«Politseinike ülesanne piiriäärses Salacgrīvas toimuval muusikafestivalil on ennekõike kaasmaalastega aitamine. Samas aidatakse Läti kolleege eestlasi puudutavates menetlustoimingutes tõlkimisega ja osaletakse patrulltegevuses,» ütles Kütt. «Koostöö Läti kolleegidega on olnud hea ja kahtlemata on selline kogemuste vahetamine oluline mõlemale riigi ametnikele.»

Eelmisel aastal külastas festivali umbes 5000 inimest Eestist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles