Punane Rist on Gruusiale saanud üle kolme miljoni annetusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia lipp koos rahutuviga
Gruusia lipp koos rahutuviga Foto: AFP / Scanpix

Eesti Punane Rist on viimasel ajal inimestelt saanud Gruusia relvakonflikti ohvrite toetuseks üle poole miljoni krooni annetusi, mis lisandub varem Rahvusvahelisele Punasele Ristile saadetud 2,5 miljonile kroonile.


Eesti Punase Risti peasekretär Riina Kabi ütles, et laupäevase seisuga on Gruusia relvakonfliktis kannatanute abistamiseks raha eraldanud veel 124 annetajat, kelle toetussumma ulatub 527 407 kroonini. Eraisikult on suurima annetusena laekunud 60 000 krooni.

Juba 22. augustil kandis Eesti Punane Rist Rahvusvahelise Punase Risti kontole 2 501 656 krooni, mille Eesti inimesed olid vähem kui kahe nädalaga annetanud. Toetajate seas oli ka mitu omavalitsust, näiteks Tallinn 400 000, Tartu linn ja Harjumaa Rae vald mõlemad 100 000, Viljandi ja Pärnu kumbki 50 000, Haapsalu 25 000 ning Võru ja Sindi mõlemad 15 000 krooniga.

Kabi sõnul peab Punane Rist edaspidi arvestust selle järgi, kui palju raha juba ärasaadetule lisaks laekub. «Kui on näha, et laekumine jääb passiivseks, teeme lõppkokkuvõtte,» lisas ta.

Augusti keskpaigast kogub annetusi ka ÜRO lastefond UNICEF, kes on ühe osa kogutud rahast - 42 000 krooni - hädaabifondi juba edastanud. Lisaks on inimesed andnud Gruusia ja Lõuna-Osseetia laste heaks veel umbes 15 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles