Strandberg: haldusreform ei tohi kahjustada kohalikke huve

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Strandberg.
Marek Strandberg. Foto: Peeter Langovits.

Erakonna Eestimaa Rohelised (EER) eestkõneleja Marek Strandberg rääkis täna Von Krahli teatri proovisaali kogunenud erakonna volikogule, et mistahes administratiivne ühendamine ja territoriaalse haldusstruktuuri muutmine ei tohi kahjustada kohalikke huve.

Strandberg ütles oma kõnes, et harjumusi ning kogukondi ei saa liita ja lahutada võimu meelevalla järgi, teatas erakond oma pressiteates.

«Mistahes administratiivsed ümberkorraldused ei kaota ju ometi koha- ning kultuurimälu. Erinevate piirkondade elanikel on oma püsiväärtused, mis võivad olla kauged mõne teise kandi elanikele. Inimesi hoiab paigal koha- ning kodutunne,» tõdes Strandberg. «Mistahes administratiivne ühendamine ja territoriaalse haldusstruktuuri muutmine ei tohi kahjustada kohalikke huve. Suuremate omavalitsustega saavutatav parem transpordi-, planeerimis- ja ehk ka koolikorraldus ei tohi mingil juhul häirida inimeste püsiväärtusi ja muutuda ressursimahuka majandamise stardipauguks.»

Regionaalminister Siim-Valmar Kiisler (Isamaa ja Res Publica Liit) otsib jätkuvalt toetust oma plaanile viia haldusterritoriaalne reform läbi kiirendatud korras, rakendades valdade liitmiseks vajaduse korral sunnimeetmeid. IRLi volikogu avaldas Kiisleri ettepanekule täna toetust.

Rahvaliit aga teatas, et on omavalitsuste sundliitmise vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles