Juhtimisõiguseta roolikeerajale määrati arest

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehel juhiluba ei olnud.
Mehel juhiluba ei olnud. Foto: Toomas Huik.

Kohtla-Järvel korduvalt auto juhtimisega vahele jäänud juhtimisõiguseta roolikeerajale määrati karistuseks 10 päeva aresti.

Laupäeval, 1. jaanuaril kell 19.19 peatas politsei Kohtla-Järvel Vahtra tänaval sõiduauto Audi, teatas politsei- ja piirivalveamet. Juhi andmete kontrollimisel selgus, et roolis olnud 29-aastasel Dmitril ei ole mootorsõiduki juhtimisõigust kunagi olnud ning ta on varasemalt mitmeid kordi juhtimiselt kõrvaldatud. Samuti puudusid sõidukil kohustuslikud talverehvid ning kehtiv liikluskindlustuse poliis.

Politsei toimetas õigusrikkuja pärast menetlustoimingute läbiviimist kohe arestimajja, kuna see oli ainus moodus isiku sõidukijuhtimisest eemal hoidmiseks. Esmaspäeval toimunud kohtuistungil määrati Dmitrile karistuseks 10 päeva aresti.

«Kui isik on otsustanud vabaduses olles liiklusohutust, sealhulgas kaasliiklejate ohutust ja seadust ignoreerida ning paneb järjekindlalt toime õigusrikkumisi, siis arestimajas selline võimalus puudub. Praeguste ilmastikutingimuste korral juhtida sõidukit suverehvidega on eriti ohtlik teguviis, millega pannakse ohtu nii iseennast kui ka kaasliiklejaid,» ütles Ida Prefektuuri liiklusejärelevalvetalituse juht Alvar Ottokar.

2010. aastal selgitati välja Ida Prefektuuri poolt juhtimisõiguseta isikuid Ida- ja Lääne-Virumaal kokku 867.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles