Mereäärne maa tõi kaasa kriminaalasja

Joosep Värk
, joosep.vark@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Umboja usub, et kriminaalmenetlus lõpetatakse.
Andrus Umboja usub, et kriminaalmenetlus lõpetatakse. Foto: Erik Prozes

Politsei korraldas neljapäeval läbiotsimise Jõelähtme vallavalitsuses ja kolme vallaga seotud isiku kodus, põhjuseks 2000ndatel alguse saanud kinnisvaratehing, milles kahtlustatakse kokkumängu valla ja OÜ Serfdomi vahel. Kriminaalasja raames tunnistajana üle kuulatud Jõelähtme vallavanem ja Reformierakonna aukohtu esimees Andrus Umboja usub, et menetlus lõpetatakse.

Peale Umboja viis politsei menetlustoiminguteks kaasa ka volikogu liikme Veljo Haaveli ja munitsipaalettevõtte Jõelähtme Varahaldus juhatuse liikme Teet Sibritsa, teatas «Pealtnägija» oma sotsiaalmeediakontol.

Nii Haavel kui ka Umboja on Reformierakonna liikmed, Umboja erakonna aukohtu esimees ja Haavel Reformierakonna Jõelähtme piirkonna esimees. Prokuratuur selgitas reedel, et Umboja ja Haavel on kriminaalasjas tunnistajad ning kahtlustus on ainsana hetkel esitatud Sibritsale usalduse kuritarvitamist käsitleva paragrahvi järgi seoses ühe kinnisvaratehinguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles