ERR.ee: Teadlaste ööl tegeldi Rakvere linnuses keemiaga

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnus..
Rakvere linnus.. Foto: www.svm.ee.

Teadlaste ööd tähistati lisaks Tartule ja Tallinnale ka mitmes teises Eesti linnas: Rakveres pühenduti keemiale ja astronoomiale ning linnusesse kogunes keemiakatseid vaatama umbes kolmsada inimest.

Sulanud kaaliumnitraadis põlev väävel pakub elamust nii nägemis- ja kuulmismeelele, haistmismeelest rääkimata, kuna põleva väävli lõhn on üsna spetsiifiline. Hõõguvate katseklaaside ja väga tuleohtlike materjalide juurde igaüht ei lastud, aga musta püssirohu tegemises võis iga soovija osaleda, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Efektsed katsed, mida koolitunnis pole alati võimalik korraldada, peaksid huvi keemia ja teiste loodusteaduste vastu suurendama. See ongi taolise teadusteatri eesmärk.

Rakveres näitasid katseid Tartu Ülikooli üliõpilased Urmas Joost ja Rait Kanarbik. Haridusametnike suhtumine keemiakatsetesse hakkab Kanarbiku sõnul paranema - hakatakse aru saama, et keemiat, füüsikat ja teisi loodusteadusi ei saa õpetada katseid tegemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles