Politsei jälgib homme liiklust inimeste soovitatud kohtades

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei püüab kiiruseületajaid.
Politsei püüab kiiruseületajaid. Foto: Mihkel Maripuu

Homme, 21. aprillil toimuvad liiklustalgud, mis keskenduval sel aastal kiiruseületamisele, talgute päeval teeb politsei liiklusjärelevalvet inimestelt aprilli alguses kogutud ettepanekute alusel.

«Natuke rohkem kui kaheteist tunni pärast alustab üle 250 politseiniku üle-eestiliste talgutega, et olla kohtades, kus inimesed soovivad korrakaitsjaid näha. Ööpäeva kestvate talgute eesmärk on olla paikades, kus muret tekitavad raske jalaga sõidukijuhid,» teatas politsei- ja piirivalveamet (PPA) sotsiaalmeedia vahendusel.

PPA juhtivkorrakaitseametniku Sirle Loigo sõnul on liiklustalgud inimeste ja politseinike ühine viis liikluse turvalisemaks muutmiseks.  

PPA avas 4. aprillil oma Facebooki lehel liiklustalgute kaardirakenduse, kuhu inimesed said nädala jooksul märkida kohti, kus ohtu põhjustavad kiiruseületajad. Kokku laekus nädala jooksul 1218 ettepanekut. Kõige rohkem on homme kaardirakenduse järgi patrulle väljas Harju- ja Tartumaal.

Kaasliiklejate tähelepanekud liiklustalguteks. Foto:
Kaasliiklejate tähelepanekud liiklustalguteks. Foto: Foto: PPA

Kaarti saab suurendada siit.

«Laekunud ettepanekutele tuginedes saame olla just seal, kuhu inimesed meid ootavad. Tähtis on ka see, et talgud panevad inimesed liiklusturvalisusele mõtlema ning loodetavasti ka ise ohutumalt käituma,» rääkis Loigo.

Talgutel on teiste seas liiklust rahustamas Põhja prefektuuri liiklusjärelvalvekeskuse patrullid, kellega on kogemusi omandamas ka politseikadetid.

Tänavused talgud keskenduvad sõidukite kiirusele, kuna see on varasematel aastatel olnud inimeste üheks peamiseks mureks. «Kui inimesed ei ületaks piirkiirust, jääksid paljud liiklusõnnetused olemata. Liiga suur kiirus suurendab õnnetusse sattumise riski ja kokkupõrke tagajärgede tõsidust,» märkis Loigo, kelle sõnul paraku sagenevad kiiruseületamised just kevadeti, kui teeolud paranevad ja juhtide valvsus hajub.

Liiklustalgud ei toimu ainult Eestis, vaid on Euroopa liikluspolitseinikke võrgustiku ühine ettevõtmine. Eestis sai ettepanekuid teha siiski vaid kohalike liiklusmurede kohta.

Liiklustalgute jooksvat infot kajastatakse PPA Facebooki lehel.

Eelmised liiklustalgud toimusid 2014. aastal ning siis laekus PPA-le ligi 3000 ettepanekut, neist üle 800 puudutasid sõidukiirust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles