«Pealtnägija»: lohakus kiirusemõõtjate taatlemisel päästis kihutaja kopsakast trahvist

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirusemõõtmine.
Kiirusemõõtmine. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Paide politsei tegi ligi kolm kuud kiiruseületajatele trahve, mis osutuksid kohtus hiljutise lahendi põhjal ilmselt õigustühiseks, vahendab ERRi uudisteportaal ETV saadet «Pealtnägija». Vähemalt 28-aastane Martin väljus vaidlusest puhtana ning neid, kel õnnestuks arvatavasti sama, on veel üle neljakümne.

Politsei ja Metrosert (labor, kes kontrollib, kas seade mõõdab õigesti ja annab vastava tunnistuse) tunnistavad, et kiirusemõõdiku komplekt oli vahemikus juuli lõpp kuni septembri keskpaik ilma korrektsete paberiteta ja kõik välja kirjutatud trahvid seega õigustühised.

Kuidas vead paberimajanduses üldse välja tulid, on seotud mullu oktoobri juhtumiga, kus politsei võttis Martinile sappa ning mõõtis, et tema sõiduki kiirus oli ligi kaks korda üle lubatu ehk 70 km/h alas sõitis 28-aastane Martin 131 km/h, mistõttu talle määrati trahv 560 eurot ning tema juhtimisõigus peatati kolmeks kuuks. 

Kolm nädalat tagasi jõudis Martini vaidlus kohtusse ja ehkki politsei jäi algul kindlaks, et mees ületas piirkiirust rohkem kui 60 kilomeetriga tunnis, paluti kohtul tühistada varasemalt korduvalt kihutamise eest trahvitud Martini väärtegu, sest saatuslikuks said paar sassi läinud numbrit taatlustunnistusel.

Tänaseks on teada, et täpselt samadel asjaoludel jõuti teha 47 valede andmetega väärteoprotokolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles