Video: mida räägitakse koolinoortele riigikaitseõpetuse tunnis?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 12 toimub sinilille kampaania raames avalik riigikaitseõpetuse tund, mida saab Postimehe vahendusel vaadata.

Veteranipäevale (23. aprill) eelneval nädalal annavad riigikaitseõpetajad kolmes linnas avaliku riigikaitseõpetuse tunni. Tallinnas toimuvat tundi saab Postimehe vahendusel kell 12 vaadata.

See on esimene kord, kui riigikaitseõpetajad ja -õpilased sel moel kooliseinte vahelt välja tulevad ja annab võimaluse näha, kuidas koolinoored riigikaitset õpivad. Samuti on see hea võimalus riigikaitseõpetajale küsimusi esitada ja targemaks saada.

Riigikaitseõpetuse avalikud tunnid toimuvad Tallinnas ja Tartus Rahva raamatu poodides ning Narvas kaitseliidu uues majas.

Viru keskuse Rahva raamatus viib pikaaegne riigikaitseõpetaja ja kaitseliitlane Erki Vaikre läbi tunni Pelgulinna gümnaasiumi 10. klassi õpilastele. Tunnis analüüsivad õpilased Ukraina sõja ajaloolisi põhjuseid, majanduslikku mõju ja võimalikke tulevasi arenguid.

Kell 14 annab Narvas endine kaitseväelane ja pikaajaline riigikaitseõpetaja Anton Pratkunas tunni Narva vanalinna kooli õpilastele. Tund toimub kaitseliidu Alutaguse maleva Narva malevkonna uues hoones aadressil Vabaduse 15, Narva. Tunni teema on relvaõpe, õpitakse relva AK-4.

Homme kell 15 Tartu Tasku keskuse Rahva raamatus annab pikalt kaitseväes teeninud ja täna Tartu Ülikooli infoturbejuhina töötav Tanel Meiel riigikaitseõpetuse tunni Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi õpilastele. Tunni teema on küberkaitse roll sõjanduses ja igapäevaelus.

Sinilille kampaania on Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingu igakevadine heategevuskampaania, mis kutsub üles kandma sinilille rinnamärki veteranide ning nende lähedaste toetuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles