Kapo lubab «tõekomisjoni» juhile peagi vastata

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Riki montaaž

Kapo on Edgar Savisaare rahastamisskandaali uurimiseks moodustatud Keskerakonna nn tõekomisjoni esimehe Kalle Klandorfi kirja kätte saanud ning kavatseb sellele vastata hiljemalt järgmise nädala esmaspäevaks.

«Eile pärastlõunal toodi kaitsepolitseiametisse tõepoolest Kalle Klandorfi allkirjaga kiri, mis on käsitletav eraisiku või mittetulundusühingu teabenõudena,» ütles kapo pressiesindaja Andres Kahar Postimees.ee’le.

Täna ennelõunal saabus sama kiri tema teatel ka postiga.

Kahari sõnul ei saa seda kirja käsitleda Klandorfi juhitava komisjoni pöördumisena, vaid pigem tema isikliku saadetisena.

«Avaliku teabe seadusest lähtuvalt vastame teabenõudele viivituseta, kuid mitte hiljem kui viie tööpäeva jooksul alates selle registreerimisele järgnevast tööpäevast (ehk siis vastuse viimane tähtpäev on 10. jaanuar).»

Kahar märkis ka, et riigisaladust ei kavatse kapo keskerakondlastele edastada.

Nn tõekomisjon pidi oma lõppdokumendi avaldama mullu 28. detsembril, kuid teatas siis, et kavatseb oodata enne ära kapolt saadava info.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles