Erki Savisaar plagiaadijuhtumist: eksisin ning vabandan segaduse pärast (9)

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Savisaar.
Erki Savisaar. Foto: Alar Truu / Õhtuleht

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Erki Savisaar teatas pressiteate vahendusel, et vabandab, et ei viidanud riigikogus peetud ettekandes piisavalt tsiteeritavale. Ühtlasi lubab ta edaspidi tähelepanelikum olla.

«Loomulikult on mul hea meel, et tänu minu esitatud arupärimisele Eesti rahvastikuprobleemid sedavõrd suure tähelepanu osaliseks saavad, kuid kahjuks tuleb kajastus läbi seesuguse kahetsusväärse juhtumi,» sõnas Savisaar, väites, et viited ei jäänud lisamata tahtlikult, vaid liigse kiirustamise tõttu.

Savisaare sõnul on ta juba palunud stenografistidel viited juurde lisada, et tuleviku tarbeks oleks stenogramm korrektselt vormistatud.

«Ma vabandan nende ees, kes eksimuse tõttu end puudutatuna tundsid ning olen edaspidi tähelepanelikum,» lausus Savisaar, kes ei pidanud paljuks kutsuda üles ka teisi riigikogulasi seda tegema.

Postimees kirjutas täna, et riigikogu keskfraktsiooni liige luges riigikogus peaministrile rahvastiku vähenemise kohta arupärimist esitades peaaegu sõna-sõnalt ette psühholoog Avo-Rein Terepingi Postimehes ilmunud arvamusloo «Eesti on rahvastikukriisis».

«Nii ministritel, presidendil kui ka teistel ametiisikutel tasuks häbi tunda selle pärast, et nad justkui ei ole märganud Eesti põhilist eksistentsiaalset probleemi – elanikkonna vähenemist,» alustas Erki Savisaar keskfraktsiooni arupärimist esmaspäeval peaminister Taavi Rõivasele üle andes. Samade sõnadega juhatas Postimees 12. aprillil sisse Avo-Rein Terepingi arvamusloo.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles