Homme allkirjastatakse viisavabadusele eelnev lepe USAga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pihl.
Jüri Pihl. Foto: Peeter Langovits.

Siseminister Jüri Pihl ja justiitsminister Rein Lang kirjutavad Ühendriikides homme alla kuritegevuse vastu võitlemise leppele, mis on viimane Eesti poolne samm viisavabaduse saamiseks USAga.

Välisminister Urmas Paet kinnitas raskete kuritegude ennetamise koostööleppe allkirjastamist pärast tema, Läti välisministri Maris Riekstinši ja Leedu välisministri Petras Vaitiekunase kohtumist USA asevälisministri William Burnsiga teisipäeval New Yorgis.

Läti siseminister Mareks Seglins ja USA saadik Charles Larson annavad oma allkirja leppele esmaspäeval Riias.

Pihl ja Ameerika Ühendriikide sisejulgeoleku minister Michael Chertoff allkirjastasid märtsis Eesti ja USA viisavabaduse memorandumi.

Memorandumi allkirjastamisega kinnitasid kaks riiki ühist tahet tihendada koostööd õigus- ja korrakaitseasutuste vahel ning tõhustada meetmeid kodanike tagasivõtmise ning lennujaama ja reisidokumentide turvalisusega seotud valdkondades.

2006. aasta novembris Eestis käies lubas USA president Georg W. Bush kiiresti tõstatada küsimuse viisavabaduse kehtestamisest Eesti kodanikele.

Praegu kehtib USA viisavabus 15 Euroopa Liidu niinimetatud vanale liikmele, pärast 2004. aastat EL-iga ühinenud riikidest pääsevad viisavabalt USA-sse vaid Sloveenia kodanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles