Täna on Eestis lipupäev

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
23. aprillil on lipupäev.
23. aprillil on lipupäev. Foto: Marko Saarm / Sakala

Laupäeval, 23. aprillil on veteranipäeva puhul Eestis lipupäev, mil Eesti lipu heiskavad kõik riigi- ja omavalitsusasutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud, Eesti lipu võivad veteranide auks heisata ka kõik teised.

Veteranipäevaga väärtustatakse veterane ning nende perekondi ja lähedasi, teatas riigikantselei BNS-ile. Lipuheiskamisega väljendatakse veteranidele tunnustust ja tänu nende panuse eest Eesti julgeoleku tagamisel.

Veteran on Eesti kodanik, kes on kaitseväe koosseisus osalenud riigi sõjalisel kaitsmisel, rahvusvahelisel sõjalisel operatsioonil või on kodumaal teenistusülesannete täitmisel või Kaitseliidu tegevliikmena väljaõppel kaotanud püsivalt töövõime. Veterane on Eestis ligi 2700.

Lipud heisatakse päikesetõusul või hiljemalt kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul. Kui lippu ei langetata, tuleb see pimedal ajal valgustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles