Herkel tahaks Kaljuranna sisepoliitilistest vaadetest enam teada (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Marina Kaljurand teatas täna Vabaerakonna üritusel, et ta on valmis presidendiks kandideerima.
Välisminister Marina Kaljurand teatas täna Vabaerakonna üritusel, et ta on valmis presidendiks kandideerima. Foto: Jaanus Lensment

Vabaerakonna esimees Andres Herkel hindas laupäeval peetud kohtumist välisminister Marina Kaljuranna kui võimaliku presidendikandidaadiga positiivseks, kuid tunnistas, et mitmed Kaljuranna seisukohad vajavad veel põhjalikumat avamist.

«Kohtumine toimus positiivses õhkkonnas,» ütles Herkel laupäeval BNSile ning lisas, et Kaljurand oli kohe alguses kinnitanud, et kui ta presidendikandidaadiks esitatakse, siis ta nõustub kandideerima.

Vabaerakonna esimehe sõnul kaeti intervjuu vormis peetud kohtumisel nii välis- kui sisepoliitilised teemad, aga viimaste osas jäi siiski palju küsimusi üles. «See valdkond pakub lähikuudel huvi veel ja veel,» rääkis Herkel, kelle sõnul tõuseb Kaljuranna vastustest eriti just sisepoliitika osas üles järgnevaid küsimusi.

Ta viitas teemadele nagu presidendi sõltumatus teda toetanud erakondadest või parteide rahastamise küsimused.

Vabaerakond alustas laupäeval peetud Kaljuranna kuulamisega kohtumiste sarja, mille raames erakond soovib tutvuda võimalike presidendikandidaatidena nimetatud inimeste seisukohtadega. Siiani on erakond teatanud plaanidest kohtuda ka Allar Jõksi, Indrek Tarandi ja Jaak Jõerüüdiga.

«See rida võib ka pikeneda,» ütles Herkel BNSile. Ta rõhutas ka, et kohtumise fakt iseenesest ei tee veel kellestki Vaberakonna soosikut presidendivalimistel.

Kommenteerides Siim Kallase kandidatuuri, märkis Herkel, et ei välista ka temaga kohtumist, kuigi erakond on saanud Kallase seisukohti kuulata juba ka Vabaerakonna hiljutisel majandusfoorumil ning Vaberakond eelistaks presidendina erakondadeülest kandidaati.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles