EKRE Läänemaa juht: pagulaspere tagakiusamine oleks nõme (1)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria pagulased. Foto on illustratiivne
Süüria pagulased. Foto on illustratiivne Foto: SCANPIX

EKRE Läänemaa ringkonna esimees Hardi Rehkalt ütles Haapsallu pagulaste saabumist kommenteerides, et ei tema poliitikuna ega ka EKRE erakonnana ei kavatse võidelda üksikisikutega.

«Ma olen seda varemgi öelnud, et kui pagulased tulevad, siis mina kellegi akna alla protesteerima ja nende elu keerulisemaks tegema küll ei lähe. See oleks ikka väga nõme, kui hakataks nuhkima, kuhu see perekond elama läheb ja hakata mingeid aktsioone korraldama,» ütles Rehkalt, kirjutab Lääne Elu.

«Kui ma kuulen, et keegi midagi sellist plaanib, manitsen ma küll neil end tagasi hoidma,» lisas Rehkalt.

Siseministeerium teatas, et Eesti võtab tuleva nädala jooksul Kreekast vastu järgmised 12 sõjapõgenikku Euroopa rändekava alusel. Nende seas on kaks perekonda Süüriast, üks perekond Iraagist ja üks mees Jeemenist. Süüriast pärinev viieliikmeline perekond paigutatakse elama Haapsallu.

«Kuna tegemist on inimestega, kes on palju läbi elanud, vajavad nad ennekõike aega ja rahu uude koju sisseelamisel,» ütles MTÜ Pagula tegevjuht Maarja Pikmets.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles