Blogi: suursaadik Toomas Lukk: Eesti-Hiina suhted on väga töises faasis (1)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti nädala lõpugala suursaatkonnas Pekingis. Keskel kultuuriminister Indrek Saar.
Eesti nädala lõpugala suursaatkonnas Pekingis. Keskel kultuuriminister Indrek Saar. Foto: Margo Uusorg/Eesti suursaatkond Hiinas

Hiinas Pekingis korraldati Eesti nädal, mille jooksul esitleti pealinna ostujuhtidele, ametnikele ja ajakirjanikele Eestis toodetud toitu ja meie loodud disaini ning muusikat. Postimees kandis nädalat blogi vormis kohapealt üle.

Eesti kööki tutvustas seitsmel päeval endine Presidendi kantselei peakokk Inga Paenurm, kokteile valmistavad Butterfly Lounge’i omanik Kristo Tomingas ning baarmen Silvester Harineem. Toitude ja jookide valmistamisel kasutatakse Eestist pärit tooraineid.

Oma rõivakollektsioone esitles hiinlastele moedisainer Lilli Jahilo. Nädala jooksul astusid kontsertidega üles lauljanna Maarja-Liis Ilus, pianist Rein Rannap ning ansambel Trad.Attack!.

Eesti nädalaga Hiinas tähistati kahe riigi diplomaatiliste suhete 25. aastapäeva. Postimehe ajakirjaniku reisi Hiinasse tasus Eesti kultuuriministeerium.

Nädala raames tutvustati Eesti turismivõimalusi, toitu, muusikat ja disaini. Üritustel osalesid ka maaeluminister Urmas Kruuse ja kultuuriminister Indrek Saar.

Tagasi üles