Video: purjuspäi intervjuu andnud Odini sõdalaste Eesti juht andis lahkumisavalduse sisse (8)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odini sõdalased.
Odini sõdalased. Foto: «Radar» / Kanal 2

Odini sõdalaste Eesti juht Indrek Olm esitas enda sõnul palve vabastada teda pagulasvastase liikumise juhtivalt kohalt pärast seda, kui Facebooki gruppi «Sind on märgatud, rassist» ilmus video sellest, kuidas mees andis Paides toimunud üritusel «Jürivägi» purjuspäi intervjuu.

«Ei ole tolereeritav ja seda eriti veel juhtkonna liikme puhul. Lahkumispalve edastatud ja eks poisid otsustavad. Mina isiklikult võimalust Eesti Odinite juhina jätkamiseks ei näe,» kirjutas Olm Facebookis nime MTÜ Soldiers of Odin Estonia alt.

Ekraanitõmmis Facebookist
Ekraanitõmmis Facebookist Foto: facebook.com

Soomes kanda kinnitanud pagulasvastane liikumine Soldiers of Odin laienes eelmisel aastal ka Eestisse. Rühmitus on teada andnud, et tahab alustada tänaval patrullimist, kaitsmaks rahvast pagulaste, aga ka muude rünnakute eest.

Selle aasta 1. märtsil tehti äriregistris esimene sissekanne Odini sõdalaste juriidilise kehandi kohta. Selleks on MTÜ Soldiers of Odin Estonia, mida juhib Indrek Olm. Registris on MTÜ tegevusalaks nimetatud kodanikuõiguste kaitse ja eestkoste ning teatud elanikegrupi huvide kaitse. Samuti on MTÜ 25. veebruaril kinnitanud oma põhikirja, milles on sätestatud ka selle eesmärk ja tegevused.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles