Prince'i viimasel kontserdil käinud ameeriklanna: see oli võimas!

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto Prince'i viimaseks jäänud kontserdilt.
Foto Prince'i viimaseks jäänud kontserdilt. Foto: Erakogu

Postimehele andis intervjuu popikoon Prince’i viimaseks jäänud kontserdil käinud ameeriklanna ja äsja lahkunud artisti suur austaja Alane Wilder Brown.

Millised mälestused teile Prince’iga seonduvad?

Ma olen Prince’iga umbes sama vana, ta on minust vaid kaheksa kuud vanem. Sel ajal, kui ta esimesed lood välja tulid, olin ma kolledžis. Tollal oli tema muusika väga erinev sellest, mida enamik tudengeid kuulas – tema laulude sõnad olid provokatiivsed ja valitud muusikastiil väga tavatu, ent seksikas.

Kui 1983. aastal tuli välja tema singel «Little Red Corvette», oli ta juba päris tuntud. Samal aastal õnnestus mul teda esimest korda kontserdil näha. Ta oli absoluutselt suurepärane! Nii energiline ja muusikuna täiesti ainulaadne. Ja muidugi, oma ajastu seksisümbol.

Me olime mõlemad seda meelt, et see võib olla meie viimane võimalus teda esinemas näha. Nüüd tundub see väga irooniline.

Ja siis tuli välja film «Purple Rain» - ma arvan, et ma nägin seda filmi kinos vähemalt neli korda. Kui teatati samanimelisest kontserttuurist, sõitsime me sõbrannadega linna ja ööbisime kaks ööd piletijärjekorras. Kordamööda sai keegi meist autos magada.

Me teadsime, et on kaks kontserti ja napilt jäime piletitest ilma. Aga siis lisati kolmas ja me saime oma piletid! Kontserdil teadsime me absoluutselt iga laulu sõnu. Me olime täiesti armunud!

Kokku olete käinud neljal Prince’i kontserdil?

Jah, järgmine kontserttuur nimega LoveSexy oli 1988. aastal. Prince oli tuntud selle poolest, et kutsus publiku hulgast osa naisi endaga lavale. Ja ma olin üks neist – hindamatu! Siis aga tuli abielu ja lapsed ja kontserdid jäid mõneks ajaks tagaplaanile. Aga me rääkisime abikaasaga aastaid, et lähme tema järgmisele kontserdile ükskõik kui palju see ka maksab.

2015. aasta algul teataski Prince oma Hit & Run kontserttuurist ja alles 29. märtsil selgus, et ta tuleb ka Atlantasse.

Kui raske oli pileteid saada?

Prince kaitses oma brändi väga tugevalt – iga ostja kohta maksimaalselt kaks piletit ja piletid sai kätte kontserdipäeval ainult dokumendi alusel. Me teadsime, et me peame kaks piletit saama. Seda enam, et ehkki mina olin teda mitu korda esinemas näinud, ei olnud minu abikaasa kordagi.

Me olime mõlemad seda meelt, et see võib olla meie viimane võimalus teda esinemas näha. Nüüd tundub see väga irooniline.

Kuidas teile viimaseks jäänud kontsert meeldis?

Meil oli hea meel, et saime piletid hilisemale kontserdile, mõeldes, et äkki saame midagi rohkemat. Ja me saimegi. Kuigi Prince mängis vaid 95 minutit, oli see stripped down, ainult klaveriga esitus. Ja see oli võimas!

Kontserdil ei tohtinud pildistada ega filmida, mistõttu on mul ainus foto sellest kontserdist üksikust klaverist kahe lilla prožektori all. Tagasivaadates on see väga kõnekas.

Mis olid teie esimesed mõtted, kui Prince’i surmast kuulsite?

Neljapäeval kell 1.01 sain sõnumi oma 15-aastaselt tütrelt, kes küsis, kas Prince on surnud. Algul arvasin ma, et see ei sa tõsi olla, aga siis sain ma veel sõnumeid. Meie tuttavad teadsid, et me käisime tema viimasel kontserdil.

See tähendab, et me nägime Prince’i viimast korda avalikult «Purple Raini» laulmas. Minult uuriti Facebookis, Twitteris ja meilide kaudu, kuidas ma tunnen end, teades, et nägin tema viimast esitust. Ja ma mõtlen tagasi sellele tühjale lavale, kus on vaid klaver ja lillad prožektorid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles