Norrast varastatud kraamiga saabunud purjus leedukas jäi piiril vahele

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinna sadamas jäi vahele purjus Leedu kodanik, kes saabus Norrast varastatud kraamiga ja esitas piirivalvuritele võltsitud dokumendid. 

22. aprillil kontrollis Tallinna kordoni toimkond Tallinna Vanasadamas Stockholmist reisilaevaga saabunud Norra Kuningriigi registreerimismärgiga mootorsõidukit Volkswagen Transporter, teatas Põhja prefektuur.

Kaubikut juhtis 1976. aastal sündinud Leedu Vabariigi kodanik. Mehel tuvastati alkoholi tarvitamise tunnused ning ta esitas kontrolliks Leedu Vabariigi isikutunnistuse ning Leedu juhiloa, millest viimane oli täielikult võltsitud.

Mehele koostati sõiduki juhtimiselt kõrvaldamise otsus ja väärteoprotokoll. Mootorsõidukis viibis kaasreisijana 1988. aastal sündinud Leedu Vabariigi kodanikust mees.

Sõiduki kontrollimisel avastati sõiduki kaubaruumist suurel arvul erinevaid tööriistu ja seadmeid, mille kohta isikutel puudusid päritolu tõendavad dokumendid. Norra kolleegidelt saadud info kohaselt on alust arvata, et esemed võivad olla Norra Kuningriigist varastatud. Koostati vallasasja hoiule võtmise protokoll ning vargusekahtlusega esemed võttis politsei hoiule.

Pärast menetlustoimingute lõppu lubati isikutel asendusjuhiga teekonda jätkata. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles