Rahvaliit: toetus peab lapse kasvades suurenema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliidu õhupallid.
Rahvaliidu õhupallid. Foto: Margus Ansu

Eestimaa Rahvaliit leiab, et riigi makstav toetus peaks lapse kasvades suurenema ning toetab sotsiaaldemokraatide ettepanekut tõsta praegu 19-eurone lastetoetus 60 eurole kuus.

«Rahvaliit leiab, et laste toetamine peab olema õiglane ja solidaarne ning suurenema lapse kasvades,» vahendab Mai Treial partei seisukohta.

 «Peamine majanduslik takistus lapse saamisel ei ole ajutine sissetulekulangus pärast sünnitust, vaid pikaajalise kindlustunde puudumine ning laste arvust tulenev võimaluste ahenemine,» leiab erakond. «Seepärast tuleb perepoliitikas lähtuda nn elutee perspektiivist: arvestada laste kasvatamisks tehtavaid kulutusi sõltuvalt nende vanusest, mitte piirduda toetustega üksnes sünni puhul ja väikelapseeas.»

Rahvaliit peab oluliseks tasakaalustada perede lühi- ja pikaajalised toetused, pöörates erilist tähelepanu töötutele, kellel on pere ja lapsed, väikeste lastega noortele peredele, lasterikastele peredele ja üksikvanematele.

Samuti leiab partei, et alates lasteaiast kuni gümnaasiumi lõpuni tuleks lastele tagada tasuta soe eine, õppevahendid ja sporditarbed ning ka tasuta osavõtt ühest spordi- või huvialaringist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles