Kolesteroolitaset käis tasuta mõõtmas 800 inimest

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiine Keskuse Apotheka.
Kristiine Keskuse Apotheka. Foto: Aleksandr Guzhov

Täna korraldas Danone koostöös Eesti Südameliiduga maailma südamepäeva raames Tallinnas, Tartus ja Pärnus verekolesterooli tasuta tasememõõtmisi, millest võttis osa ligi 800 inimest.


Danone terviseturundusspetsialist Laura Muižniece sõnas, et huvi ja nõudlus kolesteroolitaseme mõõtmiste vastu oli üllatavalt suur.

«Uskusime, et võimalust tulla tasuta oma kolesteroolitaset mõõtma kasutavad paljud, ent tegelik huvi ületas meie kõik ootused - kaksteist kvalifitseeritud bioanalüütikut töötasid kaheksas apteegis viis tundi järjest täiskoormusel. Inimesed ei pidanud paljuks tulla kolesteroolimõõtmist ootama juba enam kui pool tundi enne väljakuulutatud algusaega ning seisid rahumeelselt järjekorras,» rääkis Muižniece.

«Palju küsiti ka, millal avaneb järgmisel korral võimalus end testida. See näitab, et vajadus kolesterooliteemalise info ja mõõtmiste ning ka südametervise kohta üldisemalt on väga kõrge. Loodame samalaadseid üritusi korraldada ka edaspidi, aga seniks soovitame nendel, kes täna kolesteroolitaset mõõtma ei jõudnud, pöörduda oma perearsti poole,» lausus Muižniece.

Maailma südamepäev 2008 pealkirjaga «Kas Sina oled oma ohust teadlik?» keskendub tänavu üldistele ohuteguritele, Eestis ja Baltikumis esmajoones kõrge kolesteroolitaseme probleemile. Danone'l on plaanis koostöös Eesti Südameliiduga analüüsida ka pühapäeval läbiviidud kolesteroolimõõtmiste tulemusi, tegemaks testitute kolesteroolitaseme põhjal üldistusi.

«Kolesterool iseenesest ei ole halb ega ohtlik, vaid ebasoovitav on liiga suur kolesterooli hulk organismis,» lisas Muižniece. «Oluline on järgida tervislikke eluviise - liikuda piisavalt, loobuda suitsetamisest ja vähendada alkoholitarbimist, samuti muuta toitumisharjumusi.»

Danone poolt 2007. aastal läbi viidud kolesterooli-uuringu tulemused näitasid, et 21 protsendil eestlastest on kõrge kolesteroolitase ning enam kui pooled kõrge kolesteroolitasemega inimestest ei võta selle parandamiseks aktiivselt midagi ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles