Vanglates oli vägivaldne nädal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vangivalvurid pidid möödunud nädalal ohjeldama vägivaldseks muutunud vange seitsmel korral, üks intsident juhtus Tallinna vanglas, üks Tartu vanglas ja viis Viru vanglas.

Laupäeval puhkes Tallinna vanglas vangide vahel kaklus. Valvurid kasutasid füüsilist jõudu ja lahutasid kakluse, selgub justiitsministeeriumi nädala ülevaatest vanglastes toimuvast.

Tartu vanglas ei allunud eelmise nädala esmaspäeval vang keelatud eseme äravõtmise käigus valvuri korraldustele ja üritas valvurit lüüa. Valvurid kasutasid vangi suhtes füüsilist jõudu ja käeraudu.

Viru vanglas takistas eelmise nädala esmaspäeval noor vang ametnike tegevust kambri läbiotsimisel. Läbiotsimise teostamiseks suunati vang kambrist välja. Ümberpaigutamise käigus ründas kinnipeetav ametnikke, kes olid sunnitud kasutama tema rahustamiseks füüsilist jõudu.

Teisipäeval takistas alaealine Viru vangla vang valvuri tööd, ähvardas teda rünnata ega allunud korraldustele loovutada keelatud ese. Valvurid kasutasid vangi suhtes füüsilist jõudu ja käeraudu.

Reede õhtul süütasid noored vangid Viru vangla kambris madratsi. Valvurid kustutasid põlengu ja paigutasid vangid ajutiselt ümber. Ümberpaigutamise ajal ei allunud üks vang valvuri korraldustele ja püüdis valvurit rünnata. Ametnikud olid sunnitud kasutama vangi suhtes füüsilist jõudu.

Laupäeval ei allunud vang Viru vanglas valvuri korraldusele anda ära keelatud ese, lõi valvurit vastu kätt ja üritas valvuri eest põgeneda.

Samal päeval ähvardas Viru vangla noor vang süüdata kambris madratsi. Süütamise ennetamiseks tehtud läbiotsimise ajal ei allunud vang korraldustele ja osutas füüsilist vastupanu. Valvurid kasutasid vangi suhtes füüsilist jõudu ja käeraudu ning hoidsid süütamise ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles