Mihkelson: oluline on, et NATO siiski rõhutaks laienemise jätkumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Peeter Langovits (Postimees)

Meid ümbritsevate väljakutsete ja nendega toimetulekuks vajalike vahendite puhul mängib väga olulist rolli tark, loov ja tugev diplomaatia, ütles riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Marko Mihkelson ETV saates «Välisilm».

Tema arvates on oluline, et NATO siiski rõhutaks jätkuvat laienemist ja ta leiab, et Venemaa puhul on vaja läbi mõelda kõik võimalikud stsenaariumid ning vastavalt sellele luua asjakohased heidutustasemed, et need stsenaariumid ei realiseeruks.

«Diplomaadid on meie julgeoleku eesliinil – nemad on need, kes peavad tooma ja looma seda keskkonda, kus liitlased meid toetavad,» märkis Mihkelson.

Seoses USA suursaadik NATO juures Douglas Lute'i väitega, et allianss Venemaa strateegilise rolli tõttu lähiaastatel ei laiene, märkis Mihkelson, et oluline on, et NATO laienemise jätkumist siiski rõhutaks.

«Gruusia ja Ukraina kontekstis ei räägita liitumistähtaegadest. Aga oluline on, et NATO siiski rõhutaks, et NATO laienemine jätkub, kui need riigid, kes soovivad NATO-ga liituda, täidavad vastavad tingimused,» sõnas Mihkelson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles