Kohus sundis Keskerakonda lõpetama enda reklaamimise Reformierakonna sümboolikaga

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna reklaam bussidel.
Keskerakonna reklaam bussidel. Foto: Toomas Huik

Reformierakond pöördus Keskerakonna vastu kohtusse, et teha lõpp nende eksitavatele reklaamidele busside tagaosas. Reklaamid eemaldati möödunud reedel.



Terve detsembri vurasid Tallinnas ringi bussid, mille tagaosas segadust tekitav reklaam – Reformierakonna värvid, nende varasemates kampaaniates kasutatud kujundus ja näiteks lause: «Reformierakond: meie tõstsime toasooja hinda!» Lähemal vaatlusel hakkas aga silma reklaamide paremal all nurgas asuv väike Keskerakonna logo.

Reformierakonna peasekretär Kristen Michal nentis, et neil ei jäänud muud üle, kui kohtu kaudu lõpetada Keskerakonna-poolne autoriõiguse rikkumine. «Autoriõigus kehtib ka Eestis ja autorile kuuluvat ei tohi ilma loata kasutada – nii on iga omandiga,» tõdes Michal.

Kohtulik arutelu seisab alles ees, kuid kohus sundis Keskerakonda hagi tagamise korras Reformierakonna õigusi rikkuvad reklaamid maha võtma. Viimased reklaamid võeti maha eelmisel reedel.

«Kahju, et pidime seda kohtu abiga tegema ja kohut koormama, oli ju algusest peale selge, et see laimukampaania kujundus kopeeris Reformierakonna varasemates kampaaniates kasutatud kujundusi, oli nendega äravahetamiseni sarnane ja vaataja jaoks eksitav,» leidis Michal. «Tundub, et Keskerakond enam mõistlikku keelt ei mõistagi ja terve mõistus, kõigile kehtivad seadused ja eetika on nende jaoks vähetähtsad mõisted.»

Keskerakonna aseesimees Kadri Simson kommenteeris kampaania alguses, et Keskerakonna eesmärgiks oli juhtida tähelepanu hinnatõusudele, mille mootoriks on nende hinnangul valitsuse algatatud aktsiisitõusud mootorikütusele, elektrile ja toasoojale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles