Uudelepp: miks ei räägita Keskerakonna «agendikomisjonist»?

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agu Uudelepp
Agu Uudelepp Foto: Erakogu

Propagandaekspert Agu Uudelepp küsib tänase Postimehe arvamusküljel, miks ei ole Edgar Savisaare vastased hakanud «tõekomisjoni» mõne adekvaatsema nimega kutsuma.

Tema sõnul väldib Keskerakond Savisaare rahastamisskandaalist rääkimisel hoolikalt ohtlikke termineid nagu «KGB», «Vene mõjuagent», «reetmine», «must raha» vms. Nende asemel kasutatakse ilusaid sõnu, nagu «kirik» või «tõde».

«Keskerakonna «tõekomisjon» on minu tõeline lemmik ning täitsa tore oli vaadata, kuidas 28. detsembril meedia arutaski, mida komisjonil on õnnestunud välja selgitada,» kirjutas Uudelepp.

«Imekspandav, et Keskerakonna vastased seda seltskonda näiteks «agendikomisjoniks» või «mõjukomisjoniks» kutsuma ei hakanud, sest mingit tõde sealt ei tule ja keegi seda tegelikult ei ootagi.»

Keskerakonna juhatus moodustas 22. detsembril komisjoni, mille eesmärk oli esitada kuus päeva pärast kokkukutsumist raport, kus on välja selgitatud tõendid Savisaare rahaskandaali asjus.

Komisjon ristiti «kirikuskandaali tõekomisjoniks», mille meedia lühendas lihtsalt «tõekomisjoniks».

Seitsmeliikmelise komisjoni esimeheks nimetati pikaaegne politseitöötaja, praegune Lasnamäe linnaosa vanem Kalle Klandorf ja aseesimeesteks riigikogu liige Evelyn Sepp ning partei poliitiline sekretär Mailis Reps.

Komisjon lubas hakata koguma materjale, vestelda kõigi asjasse puutuvate isikutega ja pöörduda kapo poole, et saada võimalusel kätte neid huvitav materjal. Samuti lubasid nad rääkida Vene poole esindajatega.

Komisjon pidi omadega ühele poole jõudma 28. detsembril, kuid siis teatati, et lõppdokument valmib hoopis jaanuaris – pärast seda, kui on saadud vastus ka kapolt.

Kapo lubas vastata kirjale, mida käsitleb Klandorfi erasaadetisena, hiljemalt 10. jaanuariks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles