Kapo: Savisaar tohtis Aegiga kohtumisest kirjutada

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsepolitsei embleem.
Kaitsepolitsei embleem. Foto: Lennart Rikk

Kapo teatel ei ole selles midagi kriminaalset, et Keskerakonna esimees Edgar Savisaar avalikustas täna ajalehes Pealinn omapoolse versiooni novembrikuisest kohtumisest kapo juhi Raivo Aegiga.

Kapo pressiesindaja Andres Kahari sõnul ei ole samas võimalik, et nemad ise avalikustaksid mainitud kohtumise sisu suuremas mahus kui see, mis sai Aegi 21. detsembri käskkirjas välja toodud.

«Samuti ei pea kaitsepolitseiamet kohaseks asuda meedia vahendusel väitlusse käskkirjas avaldatud faktide üle,» ütles Kahar Postimees.ee’le. «Oleme arvestanud võimalusega, et peame tõendama käskkirja sisu kohtumenetluses.»

Kahar ei soovinud kommenteerida ka, kas mõni keskerakondlane, näiteks nn tõekomisjoni juhtiv Kalle Klandorf on esitanud kapole palve selle kohtumise materjalidega tutvuda.

Edgar Savisaar kirjeldas tänases Tallinna ajalehes Pealinn pikalt, millest koosnes tema 3. novembri vestlus kapo peadirektori Raivo Aegi ja kaastöötaja Aleksandriga.

Muuhulgas väitis ta, et märkas, kuidas nende vestlust salvestati, ning tal on põhjust lint välja nõuda ja enda kasutusse saada. «See võimaldaks ka minu meenutusi täpsustada ja kindlasti neile lisa anda,» kirjutas Savisaar.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles