Pevkur valiks PPA koosseisu suurendamise asemel palgatõusu (1)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud.
Politseinikud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Siseminister Hanno Pevkur ütles, et kui tal oleks valida, kas suurendada politsei- ja piirivalveameti (PPA) koosseisu või tõsta palku, siis ta valiks palgatõusu. Samuti viskas Pevkur õhku mõtte, et tulevikus sarnaselt riigikaitsekuludele kehtestada siseturvalisusele fikseeritud kulud, kirjutas ERRi uudisteportaal.

«Kui meil on võimalik kasvada, siis loomulikult me seda eelistame, samas, kui on valida palgatõusu ja kasvu vahel, siis ma eelistan pigem inimestele paremat palka selleks, et neid rohkem motiveerida,» ütles Pevkur. 

«Tuleb vaadata kaugemale ja sellepärast ka mõte, et lisaks kahele protsendile sõjalisele riigikaitsele lepiks üldiselt kokku, et me oleme rohkem edaspidi valmis arendama siseturvalisust ja seeläbi tuleb vaadata palju maksumaksjal selleks võimalusi on,» pakkus Pevkur välja.

Politsei ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher ütles, et tema alluvate palk on muu avaliku sektori töötajatega võrreldes alates 2008. aastast rohkem langenud ning kriisist välja tulles vähem tõusnud.

«PPA eelarve on jäänud maha. Ma arvan, et kui patrullpolitseiniku palk algaks 1500 eurost, siis oleks töötasu, millega oleks võimalik inimesi tööle võtta,» ütles Vaher ja täpsustas, et praegu on palganumber umbes 1100-1200 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles