Kohila valla elanike arv tõusis seitsme tuhandeni

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohila elanike arv ületas seitsme tuhande  piiri.
Kohila elanike arv ületas seitsme tuhande piiri. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ehkki siseministeeriumi andmetel elab 2011. aasta 1. jaanuari seisuga Kohila vallas seitse tuhat inimest, on valla elanike registri järgi see arv ületatud.

Kahe viimase aasta jooksul on Kohila valla elanikkond järjest suurenenud: kui 2009. aastal  elas vallas 6915 inimest, siis möödunud aasta 1. jaanuari seisuga oli Kohilas juba 6967 elanikku.

Vallavanem Andrus Saare tunnistas, et seitsme tuhandenda kodaniku lisandumine teeb küll suurt rõõmu, kuid selleks, et valla elukeskkond kiiremini edeneks, vajab omavalitsus märksa rohkem maksumaksjaid. «Seitse tuhat on emotsionaalselt väga ilus number ja mul on hea meel, et saame Kohila rahvaarvu pidevat kasvu tõdeda. Laste sündide poolest oleme maakonnas paaril viimasel  aastal  olnud esimesel kohal, ka iive on Kohilas positiivne püsinud koguni viimased viis aastat,» rääkis Saare.

Vallaelanike arvu pideva kasvuga ei saa kiidelda just paljud omavalitsused: ehkki  Kohilasse lisandus 33 elanikku, vähenes näiteks Rapla maakonnas tervikuna elanike arv 360 võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles