Konverentsile saabunud guinealane ihales tegelikult Saksamaale (3)

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Bussijaam, foto TOOMAS HUIK/POSTIMEES.
Tallinna Bussijaam, foto TOOMAS HUIK/POSTIMEES. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Põhja prefektuuri teatel tabati Tallinna bussijaamast Guinea Vabariigi kodanik, kes Tartusse konverentsile sõitmise asemel eelistas sihtpunktina hoopis Saksamaad.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava sõnul saabus 26. aprillil Tallinna piiripunkti lennuga Istanbulist 1987. aastal sündinud Guinea Vabariigi kodanik, kes saabus konverentsile, mis pidi toimuma Tartus. Mehe reisidokumenti kanti Tallinna lennujaama piiripunktis tempel ühekordseks sisenemiseks ja ta lubati Eestisse.

Järgmisel päeval anti politseile teada, et Tallinna bussijaamas soovib sama Guinea Vabariigi kodanik osta bussipiletit Saksamaale. Tallinna piiripunkti operatiivteenistuse patrull viis mehe Tallinna lennujaama, kus tunnistati kehtetuks tema Eestis viibimise seaduslik alus. Mehele koostati koheselt sundtäidetav ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja talle kohaldati kolmeks aastaks sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile. Kuni lennu väljumiseni viibib ta Tallinna lennujaama non-Schengen'i alal.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles