Reinsalu: Ida-Virumaale tuleb viia 1000 töökohta (1)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Urmas Reinsalu
Justiitsminister Urmas Reinsalu Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Justiitsminister Urmas Reinsalu saatis regionaalminister Arto Aasale kirja, milles toob välja, et Ida-Virumaad tuleb töökohtade loomisel käsitleda eriliselt ja viia sinna 1000 töökohta.

Ministeerium on sinna seni viinud juba 400 töökohta ja langetas hiljuti otsuse vanglate keskapteegi ning registrite ja infosüsteemide keskuse IT-abi üksuse Ida-Virumaale paigutamiseks, teatas ministeeriumi pressiesindaja.

«Olen veendunud, et Ida-Virumaa integreerimisele suunatud tegevusi ei saa käsitleda tavapärase regionaalpoliitikana, vaid see on ennekõike sisejulgeolekuküsimus. Sellega tegelemisel peab arvesse võtma neidsamu asjatundjate riskihinnanguid, mis laiapindse riigikaitse planeerimiselgi,» ütles justiitsminister Urmas Reinsalu oma kirjas. 

Ministri sõnul ei saa ülesande kaalukust arvestades pidada ületamatuks takistuseks selle täitmisel tekkivaid üksikuid ametkondlikke ebamugavusi.

Reinsalu tõi välja, et justiitsministeerium astub uusi samme ametikohtade piirkonda viimiseks. «Nii oleme tänaseks otsustanud pealinnast välja Ida-Virumaale 2016. aastal viia vanglate keskapteegi Jõhvi ning 2017. aastal Registrite ja Infosüsteemide Keskuse IT-abi üksuse Narva. Lisaks analüüsime riigi õigusabi määramise kompetentsikeskuse ning kohtute tsentraliseeritud haldusteenistuse loomist sellesse maakonda,» rõhutas Reinsalu. 

Vaadates justiitsministeeriumi seniseid samme riigi kohaloleku kasvatamiseks Ida-Virumaal, on viimase seitsme aasta jooksul oma valitsemisalas Ida-Virumaale paigutatud ligi 400 töökohta nii Viru vangla ja justiitsministeeriumi vanglate osakonna näol. «Oleme valmis ka teistele riigiasutustele selles vallas oma teadmise jagama,» märkis justiitsminister.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles